Kinsley
0%
palm palm

Çanakkale’de Öğrenci Evinde Yaşamak

cover

Her üniversite öğrencisi, üniversite hayatının ilk yılında olmasa bile son yılında kesinlikle öğrenci evinde yaşama hayalini kurar. Öncelikle sınıfındaki arkadaşlarını tanır, daha sonra yurt arkadaşlarını tanır. En iyi anlaşılan arkadaşla seneye eve çıkalım kararı verilir. Bütün bu hayallerde hiçbir sorun yoktur. Her şey çok güzel olacaktır.

Çanakkale’deki evlerin konumuna göre kira fiyatları vardır. Eğer eğitim fakültesinde okuyorsanız kordona yakın bir evde yaşamak istersiniz, fakat kordona yakın evler öğrenciler için çok pahalıdır. Eğer ucuz ev bulursanız o evde biraz eskidir. Çanakkale’de öğrencilerin yoğun olarak yaşadıkları yerler stadyumun arkası ve tekzen bölgesidir.

Çanakkale’de evde yaşarken daha az para harcayacağınızı düşünüyorsunuz fakat daha çok para harcıyorsunuz. Yurtta kalırken temizlik ve yemek masrafları olmuyormuş meğer diye düşünüyorsunuz. Çünkü evde her masrafı kendiniz karşılıyorsunuz. Eve girerken doğalgaz ve elektrik aboneliklerini açtırıyorsunuz. Aniden suyunuz bitiyor, kartınızda da su yoksa yolunuz su kartınızı doldurmaya düşüyor.

Çanakkale’de evde yaşamanın en güzel yanı, yurtta merdivende sürekli telefonla konuşan ya da arkadaşlarıyla sesler çıkaran kişilerin olmaması diyebilirim. İkinci olarak en güzel yanı ise evde istediğiniz yemeği istediğiniz zaman hazırlayabiliyorsunuz. Evinize arkadaşlarınızı davet edebiliyorsunuz ve gece dışarı çıkarken izin belgesi doldurmuyorsunuz. Ev arkadaşınızı doğru seçmeniz gerekiyor. Eğer ev arkadaşınız temizlik yapmaktan ve bulaşık yıkamaktan nefret ediyorsa işler hiç de yılın başında hayal ettiğiniz gibi ilerlemiyor. Hatta yıl sonuna belki de evde tek başınıza kalabiliyorsunuz. Ev arkadaşınız eve istemediğiniz kişileri çağırabiliyor. Sizin ertesi gün sınavınız varsa o gün zorlu bir süreç yaşıyorsunuz.

Çanakkale’de eviniz Cuma pazarına yakınsa yürüyerek pazara gidip daha uygun fiyata taze meyve ve sebze alabiliyorsunuz. Çanakkale’de çoğu evin önünde bahçe bulunuyor. O bahçede istediğiniz bitkiyi yetiştirebilirsiniz. Evinizin balkonu varsa balkonunuzda da bitkiler yetiştirebilirsiniz. Çanakkale’de evde yaşarken apartmanda yaşayan diğer insanları rahatsız etmemeyi öğreniyorsunuz, çünkü onlar da size öyle davranıyor. Bazı öğrenciyi seven teyzeler yaptıkları yemekleri gönderiyorlar. Apartmanda yardımlaşmayı öğreniyorsunuz. Eğer Çanakkale’de öğrenciyseniz ve kafanıza göre arkadaşlar da bulduysanız ev hayatını tatmalısınız.

Diğer Bloglar

Çanakkale’ de Öğrenci Yurdunda Yaşamak
Çanakkale’de öğrenci yurdunda veya evde yaşayabilirsiniz.Çanakkale kenti güvenli bir şehir.Kampüslere yakın özel yurtlar bulunmakta ve devlet yurtları da yeteri kadar var.Özel bir yurtta kalmak istiyorsanız öncelikle neler istediğinize,kaç kişilik odada kalmak istediğinize karar vermelisiniz.